A honlapok hazai helyzete Verdes János honlapkészítő szakember szerint

Szeretett országunkban a vevőszerző weboldal készítés gyerekcipőben jár. Tömegesen készülnek olyan honlapok, amelyek szinte semmilyen hatással sincsenek az adott cég forgalmára. Az ilyen weblapok rendszerint csak az időt, energiát emésztik hangsúlyos eredmény nélkül. Az eset oka Verdes János céges weboldal készítő szakember szerint az oktatás: jelentősek a hiányosságok, és rossz célközönségnek szólnak a témában elérhető oktatási anyagok.

A weblapkészítés során gyakran figyelmen kívül hagyják a weblap igazi szerepét. Verdes János véleménye szerint a weblap egy eszköz a vállalkozások vevő növelő arzenáljában. Erről több információ Verdes János weboldalán található. A céges honlap készítésének a célja elsősorban a potenciális vásárlók megtalálása és megszólítása. Ennek a módja Verdes János szerint teljes mértékben hiányzik a mai oktatási rendszerből. A diákoknak ma már előírt tananyag a weblap készítés. Az iskolai órákban megtanulják a HTML programozás szabályait. Főiskolán és egyetemen PHP, MySQL programozást tanítanak, ami a mai kor dinamikus weboldalainak létfontosságú alkotó elemei.

Programozásban kiváló szakembereket gyárt az oktatás. Ezek a web mesterek rendszerint a programozáson túl nem látják és nem is láthatják az igazi célt. Ugyanis az ő feladatuk csupán a programkód kivitelezése, nem az ügyfél szerzés. A webmesterek szempontjából gyöngyszem egy olyan weblap, amiben nincs programozási hiba még akkor is, ha az elkészített program semmilyen hatással sincs a megrendelő üzletére. Verdes János weblapján azt nyilatkozta, hogy világhírű a magyarok a lenyűgöző problémamegoldó képessége. Jó néhány multinacionális informatikai óriáscég szerződtet magyar származású programozókat Amerikában és Európában egyaránt.

Verdes János álláspontja szerint a bajt nem az informatikai, hanem a cégeket érintő oktatásban található számottevő hiányosságok jelentik. A cégvezetőket senki sem készíti fel arra, hogy milyen álláspontok alapján készíttesse el honlapját egy webmesterrel. Verdes János szerint a cégvezetőnek szükségtelen HTML, JavaScript, JQuery, CSS, MySQL weblapkészítő nyelvek ismerete. Ez a webmester feladata. A honlap tulajdonosának azonban első számú feladata és felelőssége, hogy a webmester tudását miként használja fel a cégében.

Forrás: seozseni.hu, 2016-04-02 17:01