Kulcsfontosságú feladatot tölt be a zöld tea a kilók leadásában

Problémát okoz a korai ébredés? Fogyasszon kávé helyett zöld teát. A zöld teában meglévő koffein máshogy hat szervezetünkre, mint a kávéban lévő koffein. A zöld tea felpezsdítő hatása emiatt később és elnyújtva jelentkezik

Zöld tea - A folyamatos zöld tea fogyasztás hatása nagyon sok ember érdeklődését felkeltette. Hisz a zöld tea számos pozitív hatással rendelkezik. Sok tanulmány beszámolt arról, mennyire kedvező hatása van, ha zöld teát iszunk. A zöld teák fogyasztása csökkenti a rosszindulatú daganatok kialakulásának kockázatát. A megbetegedés legyőzésében is segít. A zöld teában meglevő egyik alkotóelem olyan folyamatokat aktivál, ami a rákos sejtek pusztulásához vezet. Míg az egészséges sejteket egészségesen hagyja.

A zöld teában és a kávéban hasonlóképpen meglelhető a koffein. Sokaknak nélkülözhetetlen a reggeli kelésben. Valamint munka közben is szükség lehet a serkentő hatású koffeinre. Ám nem mindegy, hogy zöld tea vagy kávé fogyasztásával juttatjuk szervezetünkbe az értékes koffeint. Általánosan elmondható, hogy a zöld tea kisebb mennyiségű koffeint tartalmaz. A zöld teában található koffein hasznosítása csersavakhoz kötődik, így másképp szívódik fel, mint a kávéban lévő koffein. A serkentő hatás ezért később és enyhébben jelentkezik. Ami nagyon lényeges: tovább tart. Zöld tea részletekért kattintson ide.

Címkék: zöld tea

Forrás: tea.hu, 2016-12-20 21:42