Van egy kivételes online rádió

Nem mindennapi online rádió célja elsődlegesen az, hogy a fogyatékos embereket közelebb hozzák a nép többi rétegéhez

Az online rádió személyzetének fontos, hogy a nép többi rétege alaposabban megismerje fogyatékos embertársait. Meghatározó célkitűzése a népszerű online rádiónak, hogy esélyt adjanak a fogyatékkal élő embereknek, akik máskülönben nem tudják megmutatni képességeiket. Aki ennek az online rádiónak a műsorait hallgatja, észre sem veszi, hogy aki éppen beszél nem tud járni. Ettől függetlenül a kifejező készsége teljes egészében ugyanolyan, mint ép munkatársainak.

Felettébb lenyűgöző, hogy az online rádióban húsz műsorvezető szorgoskodik önkéntesként. Az online rádió munkatársainak többsége látás- és mozgás sérült, akik együtt készítenek műsorokat ép kollégákkal. A Lépés Rádió online rádió weblapon található még több tanács.

Sajnálatosan hazánkban még mindig nagyon sok ember távolságot tart. Elkerüli a fogyatékkal élő embereket és nemigen tudja elképzelni, miként tud valaki látássérülten műsort készíteni az online rádióban. Ebben a korban már számos helyen található érzékenyítő rendezvény. Amelyet acélból hoznak létre alapítványok, hogy az ép társadalom jobban megismerje a sérült személyek életét. Ebben segít a kivételes online rádió.

Forrás: lepesradio.hu, 2017-10-11 21:28