Csomagolástervezés - Mesekönyv amit kedvelnek a gyerkőcök

Festmény nyomat: A felcseperedő gyermeknek gigászi igénye akad arra, hogy mesekönyv olvasásával átlássa a klasszikus emberi viszonyokat, szimpatizáljon a hősökkel

Képregény - A mesekönyvben lévő hősök bőrébe bújva éli át a vészt, a megmenekülést, az örömöt a keserűséget, küzd az igazságért, és nyeri el megérdemelt jutalmát - vagy büntetését. A kicsikben így maradnak meg az erkölcsi tanulságok. Tippek a Meséld mesekönyv blogon. A mesekönyv és a mesekönyv illusztrátor nem csak szórakoztató, hanem nagy részben nevelnek is: az életről nevelnek, érzelmi kapaszkodókat adnak és segítik az egyediség fejlődését.

A mesekönyv üzenetét legalább olyan remekül lehet illusztrálni, akárcsak megalkotni magát a fabulát. A meseillusztráláshoz gyermeki látásmód és jó pszichikai adottságok kellenek, amikkel azonosulni lehet a gyermeki lélektan rejtelmeivel. A mesekönyv igazi emberekhez hasonló, ágas-bogas és életszerű figurák segítségével a gyerekek nem tudnák olyan könnyen megtanulni a jó és a rossz közötti különbséget, mint a végletes karakterek példáján.

Forrás: meseld.hu, 2019-05-04 13:14